Enter your keyword

Docenten

Leonie_16_crop
LEONIE Docent / Eigenaar

September 2007 – juli 2010: Bachelor English Language and Culture, Universiteit van Utrecht.

September 2010 – juli 2012: Master American Studies, Universiteit van Utrecht.  

April 2013: Opleiding Peuter- en Kleuteryoga – Arterre in Nijmegen

Februari – juni 2013: Opleiding Kinderyoga docent – Arterre Nijmegen

Juli – november 2013: 200h Vinyasa Yoga Teacher Training – Yoga Moves Utrecht – geaccrediteerd door Alliance USA – Intensieve Vinyasa yoga training met de nadruk op flow yoga en gestaafd op Iyengar yoga, een vorm waar houding en anatomisch correcte uitlijning van het lijf centraal staat

November 2015: Prana Flow Mandala of Asanas Module – Coral Brown

Perinatal-icon-level2Februari – september 2014: Birthlight Perinatal Yoga Teacher Training van Kirsteen Ruffell – opleiding en certificering is geaccrediteerd door de Yoga Alliance UK – ondersteuning van aanstaande moeders tijdens de zwangerschap en voorbereiding van moeders én vaders op de bevalling. 

September 2014 – September 2015: Birthlight™ Postnatal Yoga Teacher Training van Kirsteen Ruffell – certificering tevens geaccrediteerd door de Yoga Alliance UK – ondersteuning het herstel van nieuwe moeders na de geboorte van hun kindje, zowel fysiek, mentaal en emotioneel. Ondersteuning van de moeder-kind band door baby yoga

Mei 2015: JJDoula opleiding part 1 – Jacky Bloemraad-De Boer en Jennifer Walker – JJDoula in     Amsterdam – begeleiding van moeders en vaders tijdens de bevalling door middel van ademhaling, beweging en ontspanning

November 2015: Spinning Babies training – Jennifer Walker (om baby’s zich zo optimaal mogelijk te helpen positioneren voor de geboorte, ook stuitligging en transverse baby’s)

Februari 2016: JJDoula Opleing part 2 – Jocye Hoek-Pula en Jennifer Walker – JJDoula in Amsterdam – verdieping van de begeleiding van ouders tijdens de bevalling en ondersteuning door drukpuntmassage, homeopathie, rebozo technieken, etc. 

Vanaf mei 2017: 300 h prana vinyasa flow teacher training met Shiva Rea. In training t/m 2020. “Prana vinyasa is … an embodiment practice … based on the tools of yoga, … the arts and science of flow, and tools for wellness, our vitality and our sacred earth.” – Shiva Rea (www.shivarea.com)

November 2017 – mei 2018: Birthlight Well Woman Yoga onder leiding van Francoise Freedman. Well Woman yoga is, zoals de naam doet vermoeden, yoga speciaal voor vrouwen, voor alle cycli in een vrouwenleven. Deze vorm van yoga ondersteunt klachten rondom je menstruatie (PMS), hormoonklachten door je cyclus heen, vruchtbaarheidsproblemen, helpt bij het herstel na je zwangerschap en bevalling, pre-menopauze hormoonschommelingen en ondersteunt tijdens de overgang.

Mei 2018: Birthlight Yoga for Fertility. Extra verdiepingsopleiding gericht op het ondersteunen van vrouwen (en partners) met vruchtbaarheidsproblemen.

November 2018: Therapeutic Yoga Teacher Training by Doug Keller. Pranayama Immersion & Sacral Stability and the Core: The Sacrum is the Heart of Movement.

 

Vanaf oktober 2017 E-RYT 200 registratie bij de Yoga Alliance USA. E-RYT staat voor Experienced Registerd Yoga Teacher. Na behalen van een 200 uurs opleiding kun je je registreren als RYT 200 yoga docent. Na het geven vabn 1000 Teaching Hours (lesuren) kom je in aanmerking voor een Experienced-RYT registratie. (https://www.yogaalliance.org/)

Leonie is in 1986 geboren in Nuenen, waar ze ook is opgegroeid. Tijdens haar studie Engelse Taal en Cultuur in Utrecht heeft ze een aantal keer kennis gemaakt met verschillende vormen van yoga. Lange tijd heeft ze hier niets mee gedaan, maar de herinnering aan het fijne gevoel dat yoga haar gaf bleef.

In 2011 is Leonie begonnen met het beoefenen van Prana Vinyasa flow yoga bij Sadhana Yoga Studio in Eindhoven onder de bezielende leiding van Svatava Novakova . De beweging van het lichaam in de flow en op het ritme van de adem voelde ontzettend goed voor haar. Het helpt het hoofd stil en rustig te maken. De kennismaking met deze vorm van yoga ervaart ze als een verrijking van haar leven.

Na het behalen van haar Master American Studies in Utrecht in 2012 besloot ze om niet meteen met haar studie aan de slag te gaan, maar zich verder te verdiepen in yoga. In de eerste instantie is ze in 2013 begonnen met de opleiding kinderyoga van Arterre in Nijmegen om die kennis te gebruiken bij het ontwikkelen van een creatieve cursus om kinderen spelenderwijs Engels te leren. Die cursus is er tot op heden nooit gekomen… Ze werd gebeten door het yoga virus en is in datzelfde jaar haar Vinyasa Yoga Teacher Training bij Yoga Moves in Utrecht gestart. Haar missie is het fijne gevoel wat yoga haar gaf, en elke dag geeft, en de liefde voor yoga, de adem en ontspanning meegeven aan anderen.

In 2013 heeft Leonie de 200 RYT Vinyasa Flow yoga afgerond bij Yoga Moves in Utrecht, onder leiding van Hilary Brown en Marlene Henny. Aansluitend heeft ze de kans gekregen les te geven bij Sadhana Yoga Studio in Eindhoven en hier heeft ze tot februari 2015 lesgegeven. In 2013 heeft ze ook Rainbow Tree Studio opgericht en uiteindelijk is ze in januari 2014 gestart met lesgeven in de Scarabee in Nuenen.

Na haar 200 uurs opleiding heeft Leonie zich verder gespecialiseerd op het gebied van yoga voor vrouwen door het volgen van verdiepings opleidingen van Birthlight. Ze heeft zich gespecialiseerd in zwangerschapsyoga, de voorbereiding van ouders op de bevalling, postnatale yoga en vanaf mei 2015 ook op begeleiding van ouders tijdens de geboorte middels de opleiding tot doula bij Jennifer Walker en Jacky Bloemraad-de Boer – JJDoula in Amsterdam.

Omdat we allemaal ook eeuwig yoga student zijn, ben je nooit ‘klaar’ met leren. Om die reden volgt Leonie sinds 2017 de 300 uurs (RYT) Prana Vinyasa Flow docenten opleiding bij Shiva Rea en Coral Brown. Ook rondt ze in mei 2018 de Birthlight Well Woman yoga docenten opleiding af bij Francoise Freedman, gevolgd door de verdiepende opleiding Birtlight Yoga for Fertility.