Enter your keyword

Fertility Yoga

Fertility Yoga

Fertility Yoga

Fertility Yoga – v.a. vrijdag 30 augustus 2019 💕

Is de wens voor een kindje daar? Of is vruchtbaarheid een onderwerp in jullie leven is geworden?

Birthlight Fertility yoga probeert de conceptie te ondersteunen door zachte yoga oefeningen, vloeibare beweging en véél ontspanning om op die manier harmonie in jezelf te creëren en aandacht te geven aan acceptatie van wat is – wat dat ook is. De practices/oefeningen die je worden aangereikt in de Fertility yoga lessen zijn ontwikkeld om je te verzorgen en om een vitaal & ontspannen gevoel te geven voor én na conceptie.

Hier vind je meer informatie over de lessen:

De lessen vinden plaats in een kleine groep vrouwen, met respect voor elkaar & elkaars pad.

Zwanger raken of zwanger blijven is niet altijd vanzelfsprekend en soms is dit een onderwerp waar niet gemakkelijk over gesproken wordt of waar je zelf (nog) niet zo makkelijk over kunt spreken. Mocht je dit bericht daarom met iemand willen delen = dat heel fijn.

Mijn eigen ‘fertility yoga’ reis

💞Toen bij ons in 2013 de wens voor een kindje geboren werd en we vol overgave ja zeiden tegen elkaar om samen ouders te worden, ging dat niet zo gemakkelijk als dat we dachten. We hebben een hele tijd gewacht op een kindje en na een poos besloten we – na veel tranen – dat als het via de natuurlijke weg niet lukte het voor ons op dat moment ‘goed’ was zoals het was. Geen gemakkelijke weg, maar wel eentje die toen rust gaf. We hielden van elkaar en hadden voor elkaar gekozen, met óf zonder kind. Er kwam een prachtige kans voorbij om een huis te kopen op een bijzondere plek waar ik de yoga studio verder voort zou kunnen zetten en die hebben we in 2014 met beide handen aangegrepen.

Tijdens dit hele proces was mijn yoga practice er altijd. Mijn baken. Op goede en minder goede dagen. Tijdens de hoopvolle periode wanneer er een kans was zwanger te raken. Tijdens de ‘wacht’-dagen; word ik wel of niet ongesteld? Wanneer er verdriet was tijdens mijn ‘Moon cycle.’ En in de periode dat het helemaal niet meer zo leuk was om te ‘moeten’ vrijen op ‘vruchtbare dagen.’ En in de maanden dat we besloten ‘het’ niet te proberen, omdat ik een maand rust wilde. Rust van het hopen en soms vrezen. En op de mat was ik bezig die zowel de vrees als de hoop te accepteren. Te laten zijn wat er is. Overgeven aan. Loslaten.

Mijn nieuwe stap nu is om vanuit de mooie Birthlight training Fertility Yoga die ik vorig jaar bij de wijze Francoise Freedman gedaan heb, dit ook te delen in de studio. Zachte, openende lessen waarin je je lijf en vooral je hoofd & hart leert te verzachten; waar je ook bent in jullie ‘fertility’ reis. En zeker ook wanneer je dit pad met medische ondersteuning bewandeld. Zie www.facebook.nl/rainbowtree.nl
Start: vrijdag 30 augustus 2019 – 10.30 tot 11.45.
—————————————
In 2016 werd onze reis alsnog bekroond door de geboorte van onze zoon Gijs. Niet alleen door de ondersteunende yoga practices maar ook zeker door de ontdekking van het boek Innesteling van @rikalukac dat ik door een lieve vriendin letterlijk in mijn schoot geworpen kreeg en sindsdien een prominente plek in de boekenkast in de studio heeft en al met menig yoga leerling mee naar huis is geweest 💛🙏🏻 @ Rainbow Tree Studio

Related Posts