Enter your keyword

Herfst Equinox & Global Mala – 22 september 2019

Herfst Equinox & Global Mala – 22 september 2019

Herfst Equinox & Global Mala – 22 september 2019

Morgen, maandag 23 september, start de herfst en dat is dan meteen de dag dat dit jaar de Herfst Equinox is.

Be like a tree,
let the dead leaves drop.
— RUMI

De herfst is hét seizoen van letterlijk loslaten & transformeren 🍁🍂🌬

Grote schrijvers & dichters loofden deze bijzondere tijd van het jaar waarin de wereld diep rood, oranje of geel kleurt in het seizoen met het magische gouden licht, kraakheldere frisse herfstlucht in de ochtenden, de dauw, de mist, de wind, de regen en laatste warme zonnestralen.

Na het vieren van de zomer op 21 juni, het reflecteren op wat je dit jaar geoogst hebt aan het einde van de zomer, breekt de tijd aan dat het vruchtbare verdort, de wind alles meeneemt en teruggeeft aan de grond.

Zoals Wordsworth schreef “Wild is the music of autumnal winds / Amongst the faded woods,” zo kunnen ook wij ons overgeven aan de muziek van de herfstwind; de wind van verandering.

“The winds of change”

Dit is de tijd om los te laten wat we niet meer nodig hebben en dat mee te geven aan de wind. Om zo ruimte te maken in jezelf. Je laat het oude los nu de cirkel rond is om zo ruimte te maken. Ruimte die de potentie heeft om heel rustig gevuld te worden, wanneer het nieuwe jaar aanbreekt.

Hersft Equinox Blessings 🍁💫

Vandaag – zondag 22 september – zijn we samen gekomen in de studio en hebben we de Global Mala in de ‘Sacred Circle’ beleefd op de dag voor de Herfst Equinox – het punt van precieze balans tussen dag en nacht.

In verbinding met onszelf en met elkaar zijn we in 108 pranams gegaan, voor ons zelf, voor onze geliefden én ‘precious jewels,’ de wereld om ons heen en dat waar we in geloven. Een lange ‘moving prayer.’ Vanuit daar geëindigd in Shavasana en meditatie met aandacht voor onze samkalpas; persoonlijke intentie/dedication om de komende tijd mee te nemen van de mat, voor jezelf, mee de de donkere helft van het jaar tegemoet.

Opbrengst van deze Global Mala gaat naar Amazon Watch – voor het behoud van het Amazone gebied: www.amazonwatch.org

Wil je vandaag of morgen thuis ook aandacht aan de Herfst Equinox – deze Sacred Juncture – besteden?

Neem dan de tijd om te gaan zitten, naar binnen te gaan, te verbinden met je binnenste en écht te voelen wat er op dit moment in je leven belangrijk is of waar je aandacht aan wilt besteden. Is het iets wat je uit wil nodigen of juist los wil laten. Misschien met je handen in Samkalpa Mudra – mudra voor je intentie.

Daarna schrijf je twee keer je intentie op: één leg je ergens neer waar je ‘m kunt zien of regelmatig tegenkomt en één steek je vanavond wanneer het donker is buiten aan. Een kleine firekeeping practice voor thuis. Householder yoga off the mat. 🙏🏻🍁💛

#globalmala #fallequinox #equalbalance #householderfirekeeping #yoga #movingmeditation #movingprayer #pranavinyasa #shivarea #amazonwatch #nuenen #rainbowtreestudio

Blessings in all ways 
Leonie

Related Posts