Enter your keyword

Nieuw Begin

Nieuw Begin

Nieuw Begin

Na 21 maart beginnen de dagen weer te lengen en nu afgelopen weekend ook nog de klok is verzet blijft het langer licht. De komst van meer licht betekent ook dat de lente in aantocht is, wat van oudsher de tijd is om schoon schip te maken. 

Ruimte voor een nieuw begin

Het begin van de lente is de uitgelezen tijd om zaadjes te planten die later tot bloei zullen komen. Wat wil jij dit jaar tot bloei laten komen? En wat is er klaar om tot bloei te komen? Lente voornemens werken als zaden die geplant worden in vruchtbare aarde. 

Houdingen voor de lente

Vira II

Krijger II [virabhadrasana II] – deze krijger inspireert het gevoel van (over)winnen. Voel de energie die deze krachtige houding je geeft in je lijf en geest.

Kindhouding

 

Kindhouding [balasana] – deze houding herinnert ons eraan dat we tijd nodig hebben om ons aan te passen aan de veranderingen van de winter naar de lente. Laat je voorhoofd op de vloer of op een gevouwen deken rusten. Dit kalmeert je lijf en tegelijkertijd stimuleer je ajna, het derde oog-chakra oftewel het energiepunt dat zich tussen je wenkbrauwen bevindt. 

Bron: Booth Gilliam, Diane. “What Are You Manifesting.” Namaste: the yj blog, 20 Mar. 2014 <www.yogajournal.com>.

Related Posts