Enter your keyword

Yoga Stijlen

Vinyasa yoga is een vorm van yoga die de beweging van het lichaam laat leiden door de adem. Deze vorm van yoga kun je zien als een cyclus, net als het dag-nachtritme of de seizoenen. De les zelf is een vloeiende cyclus waarin gestart wordt bij de ademhaling en vervolgens yogahoudingen aan elkaar worden verbonden in een vloeiende reeks door de beweging en het ritme van de adem.

Het circulaire karakter van deze stijl betekent ook dat een les rustig wordt opgebouwd, vervolgens werk je naar de piek van de les toe, waarna je rustig afbouwt en tot slot helemaal tot rust komt in de eindontspanning. Doordat bij deze dynamische vorm van yoga de beweging op de adem centraal staat, wordt het een meditatie in beweging. Het beoefenen van vinyasa yoga zorgt voor het ontwikkelen van een bewustzijn die elke actie aan de volgende verbindt  – adem voor adem.

Prana Vinyasa Flow yoga is een vorm van Yoga voortgekomen uit de traditionele Krishnamacharya lijn. Deze organische, circulaire & energetische vorm van yoga en meditatie is ontwikkeld door Shiva Rea. Elke sessie  wordt opgebouwd in ‘waves’ waardoor je uit je denkend hoofd gehaald wordt en je voelend lijf & hart de ruimte krijgen. Lessen bevatten Namaskars (zonne- of maangroeten), een dynamische ‘wave’ van vloeiende houdingen, mudra’s (handgebaren), mantra & meditatie met als doel dat jij na de sessie ontspannen, tevreden in jezelf & lichter de studio weer uitstapt.

Prana Vinyasa Flow lessen in de studio:

Prana Flow Yoga – lesreeks op dinsdagochtend van 9.00 – 10.15

Een dynamische les (solar karakter) waarin je van houding naar houding vloeit. Zowel krachtige staande houdingen, zoals krijgers komen aan bod, maar ook in deze les is er ruimte voor een zachter stuk om los te laten. We eindigen in meditatie en shavasana (ontspanning). 

Easy Flow Yoga – lesreeks op woensdagochtend van 9.00 – 10.15

Een dynamische les (solar karakter) waarin je van houding naar houding vloeit. Zowel krachtige staande houdingen, zoals krijgers komen aan bod, maar ook in deze les is er ruimte voor een zachter stuk om los te laten en ruimte voor een aantal yin houdingen (mudrasana marinaties). We eindigen in meditatie en shavasana (ontspanning). 

Full Moon en New Moon Flows – 2  wekelijkse sessie in de avond rond de volle of nieuwe maan.

Full Moon sessies hebben een solar/dynamisch karakter.

New Moon sessies hebben een lunar/zachter karakter met ook ruimte voor yin houdingen waar je wat langer in verblijft. 

Kijk voor meer info in het rooster.

Sacred Junctures: Herfst Equinox – 21 sept. Winter Solstice – 21 dec. Lente Equinox – 21 mrt. Summer Solstice – 21 jun.

Birthlight Well Woman yoga is een vorm van yoga speciaal gericht op vrouwen van alle leeftijden.

De lessen van deze reeks spelen in op de individuele behoeften van vrouwen rondom menstruatie klachten, vruchtbaarheid, vóór de conceptie, tussen zwangerschappen, rondom de (peri)menopauze, of wanneer je als vrouw jezelf op een andere manier wilt verzorgen.

Moe, gestrest, of bang voor tijden van hormonale schommelingen?

Well Woman yoga maakt gebruik van de wijsheid van Ayurveda – de oude Indiase gezondheidsleer – om je welbevinden te verbeteren via specifieke yoga practices. Door mentale en fysieke balans te bevorderen voel je je kalm en vitaal; misschien wel de sleutel tot een stress-vrije ik!

De les zijn opgebouwd uit zachte houdingen, zachte vloeiende flow series, ademhalingswerk, restorative houdingen (ondersteunde houdingen waarin je spieren ontspannen zijn en waar je wat langer in verblijft), een eindontspanning en meditatie.

Well Woman Yoga – lesreeks op vrijdagochtend van 9.00 – 10.15

Birthlight Fertility yoga is voortgekomen uit Well Woman yoga en geeft op deze manier vrouwen waarbij vruchtbaarheid een onderwerp in het leven is geworden een plek om samen te komen en te ontspannen.

Fertility yoga probeert de conceptie te ondersteunen door zachte yoga oefeningen, vloeibare beweging en véél ontspanning om op die manier harmonie in jezelf te creëren en aandacht te geven aan acceptatie van wat is – wat dat ook is. De practices/oefeningen die je worden aangereikt in de Fertility yoga lessen zijn ontwikkeld om je te verzorgen en om een gevoel van gezondheid en welbevinden aan je te geven voor én na conceptie.

Yoga richt zich specifiek op het samenbrengen van alle verschillende lagen in jezelf; de fysieke, emotionele, mentale en spirituele laag. Door integratie van deze verschillende lagen in jezelf – aan de hand van simpele yoga, meditatie en ontspanningsoefeningen – worden de lange-termijn effecten van stress geneutraliseerd. Mindfulness, lichaamsbewustzijn en heartfulness zijn centrale pijlers van yoga lessen rondom vruchtbaarheid. Je leert een plek van kalmte vinden in jezelf vanuit waar je met vertrouwen en zachtheid leert om te gaan met wat jullie vruchtbaarheids-reis en de wens voor een kindje met zich mee brengt.

Birthlight Fertility Yoga – lesreeks op vrijdagochtend van 10.30 – 11.45

Tevens vinden er met enige regelmaat lange verdiepingssessies Fertility Yoga plaats in de avonduren of in het weekend. 

Kijk voor meer informatie over beide lessen in het rooster.

Je bent van harte welkom om in ons reserveringssysteem Momoyoga een account aan te maken. Wanneer je inlogt zie je daar het volledige actuele rooster & de huidige tarieven voor de verschillende sessies en lesreeksen.

Tarieven:

Vinyasa Flow Yoga & Well Woman Yoga

Lesreeks Prana Flow of Easy Flow Yoga – 6 lessen van 75 min.: € 70,00.

Lesreeks Birthlight Well Woman of Fertility Yoga – 6 lessen van 75 min.: € 70,00.

One-Time Yogi (Well Woman/Easy Flow) – 1 les: € 12,50 — Met deze credit kun je je inschrijven voor een losse sessie in de Prana Flow, Easy Flow, Well Woman of Fertility Yoga lesreeksen.  

Birthlight Prenatal & Postnatal Yoga

Cursus Prenatal Yoga – 6 lessen van 75 min. + cursusmateriaal: € 90,00.

Cursus Birth Prep Yoga – 4 lessen van 75 min. + cursusmateriaal: € 60,00.

Lesreeks Happy Mama & Baby Yoga – 3 lessen van 75 min. mét je baby: € 45,00.

Lesreeks Happy Mama Only – 3 lessen van 75 min.: € 35,00.

One-Time Yogi (Pre-/Postnatal) – 1 les: € 17,00. — met deze credit kun je je aanmelden voor één Prenatal, Birth Prep of Happy Mama & Baby sessie. 

Prana Flow Intensives/Seasonal & Sacred Junctures

New en Full Moon Flow & Meditatie – lange sessie van 90 min. rondom de nieuwe & volle maan: € 15,00

Sacred Junctures (e.g. Herfst Equinox, Winter Solstice, Lente Equinox, Summer Solstice) – lange sessie van 2.5 uur: € 25,00.

Kinder & Peuter Yoga

Peuter Yoga! 1 sessie voor één peuter & één (groot)ouder: € 12,50.

Kinder Yoga! 1 sessie van 45 min. (zonder ouder): € 9,00.

Bekijk voor data voor Kinder of Peuter Yoga sessies het lesrooster.

Privates/One-to-One sessies

1 sessie van 60 min. speciaal afgestemd op jouw behoeften (bijv. Vinyasa Flow, Fertility, Prenatal/Postnatal, Therapeutic): € 47,50.

Momoyoga is ook de plek om je aan- en af te melden voor lessen. Je kunt workshops en lessen meteen boeken en via IDeal aankopen.