Enter your keyword

Yoga Stijlen

Vinyasa yoga is een vorm van yoga die de beweging van het lichaam laat leiden door de adem. Deze vorm van yoga kun je zien als een cyclus, net als het dag-nachtritme of de seizoenen. De les zelf is een vloeiende cyclus waarin gestart wordt bij de ademhaling en vervolgens yogahoudingen aan elkaar worden verbonden door de beweging en het ritme van de adem.

Het circulaire karakter van deze stijl betekent ook dat een les rustig wordt opgebouwd, vervolgens werk je naar de piek van de les toe, waarna je rustig afbouwt en tot slot helemaal tot rust komt in de eindontspanning. Doordat bij deze dynamische vorm van yoga de beweging op de adem centraal staat, wordt het een meditatie in beweging. Het beoefenen van vinyasa yoga zorgt voor het ontwikkelen van een bewustzijn die elke actie aan de volgende verbindt  – adem voor adem.

Zowel de XL Full Moon flow, XL New Moon flow sessies als de Easy Flow cursus worden gegeven volgens het principe van de Vinyasa flow yoga en zijn Prana Vinyasa inspired. Dit is een dynamische vorm van yoga waarbij je beweegt op het ritme van je adem. Je bent hierdoor bijna constant in vloeiende beweging, met je ademhaling die als rode draad door de les loopt. Door het dynamische karakter van flow yoga is het een intense vorm van yoga, die uiteindelijk eindigt in heerlijke ontspanning.

De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. In de studio worden geen volledige yin yoga lessen gegeven, maar zijn yin houdingen – of langere mudrasana marinations – onderdeel van de XL NEW moon flows (lessen met een lunar – zacht – karakter).

Ook in de cursus Well Woman yoga komen houdingen in voor waar je wat langer in verpoost. Dit zijn Restorative houdingen waarbij je props – zoals een bolster, blokken, deken, riem of rebozo – gebruikt om je lijf te ondersteunen, zodat je ontspannen weg kunt zakken in de houding. In Well Woman yoga worden ontspannen houdingen afgewisseld met zachte flow series, staande & balans houdingen en ademhalingsoefeningen (pranayama).

Je bent van harte welkom om in ons reserveringssysteem Momoyoga een account aan te maken. Wanneer je inlogt zie je daar het volledige actuele rooster & de huidige tarieven voor de verschillende sessies en cursussen. Ook is dit de plek om je aan- en af te melden voor lessen. Je kunt workshops en lessen meteen boeken en via IDeal aankopen.